ΑΦΡΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκοιμήθη ο ιερέας Δημήτριος Κουτσουρός

ΑΦΡΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκοιμήθη ο ιερέας Δημήτριος Κουτσουρός
24 Αυγούστου 2023, 18:30
A+ A-
Η Εξόδιος Ακολουθία της κηδείας του θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου.

Σε ηλικία 78 ετών, εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο συνταξιούχος ιερέας Δημήτριος Κουτσουρός, ο οποίος είχε διατελέσει Εφημέριος των Ενοριών Προφήτη Ηλία  Κοτσικίων (1979), Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων (1979-1982) και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφρατίου (1982-2023).

Ο μακαριστός π. Δημήτριος, γεννήθηκε το έτος 1945 στο Αφράτι. Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ιερατική Σχολή της Μητρόπολης Χαλκίδος.  Είχε παντρευτεί και με την σύζυγό του Σταματία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τέσσερα παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Κλεάνθη, τον Χαράλαμπο και την Μαρία. 

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος την 30ή Ιανουαρίου 1979 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος την 10η Φεβρουαρίου του ιδίου έτους στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αφρατίου.

Ο νυν Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Β΄ του απένειμε τιμητικώς το οφφίκιο του Οικονόμου στις 10 Φεβρουαρίου 2012.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου το πρωί, θα τελεστεί υπό του Μητροπολίτη  Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και στις 11 το πρωί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου.

Επιστροφή