ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΑΣ: Δεύτερο χρυσό στο Ευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ!

ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΑΣ: Δεύτερο χρυσό στο Ευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ!
13 Αυγούστου 2023, 22:55
A+ A-
Νέα εκπληκτική εμφάνιση του Χαλκιδέου κολυμβητή στο Δουβλίνο

Νέα φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέργιος-Μάριος Μπίλας. στο Δουβλίνο, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο, κατέκτησε τη πρώτη θέση και στα 50μ πεταλούδα πριν από λίγο και αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της διοργάνωσης. 

Ανέβηκε για δεύτερη φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με φανταστική επίδοση (23.16) που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κριστιάν Γκολομέεβ που ήταν 23.19 από το 2018 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Ο μοναδικός μου στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο. Είχα καθαρό μυαλό, ήθελα να τερματίσω πρώτος και τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές», δήλωσε ο Χαλκιδέος κολυμβητής που ξεκίνησε από το ΝΟ Χαλκίδας, ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς και γονείς του είναι οι Γιάννης Μπίλας, Αγγελική Θωμά.

Ο Αυστριακός Μπούχερ με 23.30 και ο Δανός Νίκελσεν με 23.57 ακολούθησαν τον πρωταθλητή μας που έφερε το τρίτο χρυσό για την χώρα μας και έκτο συνολικά μετάλλιο στην διοργάνωση.

Λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο, ο Μπίλας αγωνίσθηκε με την ομάδα μας στην 4Χ100μ ελεύθερο mixed. Μαζί του, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος, η Γεωργία Παυλοπούλου και η Ζαχαρούλα Καλογερή. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 6η θέση με 3.31.26.

Επιστροφή