Ενας Χαλκιδέος κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Ευρώπη και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς

Ενας Χαλκιδέος κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Ευρώπη και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς
13 Αυγούστου 2023, 10:17
A+ A-
Καταπληκτική εμφάνιση από τον Στέργιο Μπίλα στο Δουβλίνο

Mε μια μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό στα 50μ ελεύθερο, χθες το απόγευμα (Σάββατο 12/8/23), ο Μάριος Στέργιος Μπίλας πέτυχε διπλό στόχο κι έγινε διπλά ευτυχισμένος.

Ο Χαλκιδέος κολυμβητής στο πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (U23) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τρομερό χρόνο 21.83 (δεύτερος με 21.95 ήταν ο Νορβηγός Λία με 21.95 και τρίτος ο Μπούκοφ από την Ουκρανία με 21.96).

Παράλληλα, κέρδισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες (το όριο είναι 21.96) και, μόλις ο εκφωνητής ανέφερε πως προκρίθηκε για το Παρίσι 2024, ο κόσμος που βρισκόταν στη πισίνα ξέσπασε σε χειροκροτήματα αποθεώνοντας τον Χαλκιδέο.

Ο Μπίλας είναι ο πέμπτος κολυμβητής της Ελλάδας που θα εκπροσωπήσει τα γαλανόλευκα στην Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Παρίσι το 2024. Οι άλλοι είναι οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Σίσκος.

Η εντυπωσιακή παρουσία του Μπίλα στο Δουβλίνο, όπου γίνονται οι αγώνες, ξεκίνησε από τον προκριματικό, όπου σημείωσε σπουδαίο ατομικό ρεκόρ 21.98 στα 50μ ελεύθερο (είχε 22.44) και προκρίθηκε στον τελικό με τη 2η καλύτερη επίδοση (μπροστά του ήταν μόνο ο Ουκρανός Μπούκοφ με 21.95).

Με την επίδοση αυτή, ο κορυφαίος κολυμβητής της Εύβοιας πέτυχε και τρίτη διάκριση αφού «έπιασε» το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024 στη Ντόχα, ενώ έγινε ο 2ος Έλληνας που κατεβαίνει τα 22.00 μετά τον Κριστιάν Γκολομέεβ που έχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 21.44 από το 2018.

Ο Μπίλας από μικρός και με το σκουφάκι του ΝΟΧ διακρινόταν συνεχώς. Ηταν από τους λίγους που δεν τα παράτησε, δεν έφυγε από την πισίνα και συνεχίζοντας με πείσμα και πολλή δουλειά ξεχώρισε και στα πανελλήνια πρωταθλήματα όπεν, κέρδισε με το σπαθί του θέση στην Εθνική Ομάδα. Τώρα, μπορεί να  είναι περήφανος και ικανοποιημένος που κατάφερε ότι επιθυμεί ο κάθε αθλητής, να συμμετάσχει σε Ολυμπιάδα.

Επιστροφή