ΕΥΒΟΙΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας Πούρνου
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας σύγχρονης γέφυρας Πούρνου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σε σχετική ανακοίνωση, από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, αναφέρονται τα εξής:
« Αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η ανακατασκευή της καθηρημένης από το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια» γέφυρας στον ποταμό Λήλαντα, επί της Ε.Ο.12 Χαλκίδα - Μίστρος - Μονόδρυ, πριν τον οικισμό του Πούρνου, η οποία εξυπηρετεί την κυκλοφορία από και προς τους οικισμούς του Πούρνου και του Μίστρου.
Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές υδραυλικών έργων οδοποιίας στη θέση της παλαιάς, υπερτριπλασιάζοντας την υδραυλική της παροχή και αυξάνοντας γεωμετρικά την ανθεκτικότητα της σε πλημμυρικά.
Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 06/07/2024, διάστημα κατά το οποίο για λόγους ασφάλειας θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία επί της Ε.Ο.12 προς Πούρνο και Μίστρο, θα αποκατασταθεί προσωρινά με παράκαμψη της κυκλοφορίας που θα ξεκινά στη διασταύρωση της Ε.Ο.12 με την Ε.Ο. προς Αμφιθέα - Στενή και μετά από 700 μέτρα θα ακολουθεί ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, η οποία συμβάλει με την Ε.Ο.12 στην είσοδο του οικισμού Πούρνου.»



















