Μοσχαρίσιο συκώτι
Υλικά:
• 500 γραμ. συκώτι μοσχαρίσιο
• 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 δαφνόφυλλο
• 2 κ.σ. μαϊντανός ή θυμάρι ψιλοκομμένο
• αλεύρι
• 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Τα αφήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά να ξανθύνουν και να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το μοσχαρίσιο συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ροδίζουμε το ταμποναρισμένο με αλεύρι συκώτι στο ελαιόλαδο.
Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ξανά τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
Καλή σας απόλαυση!