Γιαουρτόπιτα
Υλικά:
Για τη γιαουρτόπιτα:
• 300 γραμ. γιαούρτι
• 300 γραμ. ζάχαρη
• 200 γραμ. βούτυρο
• 5 αβγά
• 220 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 180 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 baking powder
• ξύσμα από ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι
• 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
• 600 γραμ. ζάχαρη
• 600 ml νερό
• φλούδες λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Αμέσως μετά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη γιαουρτόπιτα:
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Όπως είναι καυτή η γιαουρτόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε μία ώρα να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό, άχνη ζάχαρη ή σαντιγί.
Καλή σας απόλαυση!