Μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών
26 Ιουνίου 2023, 07:00
A+ A-
Κρεμώδης γεύση!

Υλικά:

• 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο

• 250 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

• 50 γραμ. βούτυρο

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• 2 κ.γ. θυμάρι

• 2 κ.γ. ρίγανη

• 1/2 κ.γ. πάπρικα

• 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

• 2 κ.σ. αλεύρι

• 360 ml ζωμό λαχανικών

• 330 γραμ. κρέμα γάλακτος

• αλάτι

• ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να σοταριστούν καλά και από τις δύο πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο..

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το ξίδι βαλσάμικο και το αλεύρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε πίσω τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με το ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν οι μπριζόλες.

Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά ή ρύζι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή