Μελιτζάνες γιαχνί
Υλικά:
• 4-5 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
• 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
• 1,5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 2 κ.σ. ξύδι
• 2 lt ζωμός λαχανικών
• 1-2 φύλλα δάφνης
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• φέτα "σπασμένη" με το χέρι σε χοντρά κομμάτια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με τη φέτα.
Καλή σας απόλαυση!