Ομελέτα με σπαράγγια
Υλικά:
• 12 αβγά
• 4 κ.σ. γιαούρτι
• 1 ματσάκι σπαράγγια πράσινα
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 4 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
• 150 ml ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, το γιαούρτι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό άκρο από τα κοτσάνια τους και τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια που απέμειναν, και σπάμε κάθε σπαράγγι στη μέση.
Σοτάρουμε πρώτα τα κοτσάνια για 3-4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε 100 ml ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια με τις κορυφές, ρίχνοντας στο τηγάνι άλλα 50 ml ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αβγών και τηγανίζουμε χωρίς ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της ομελέτας και να ξεκολλά εύκολα όταν την ανασηκώσουμε.
Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να στερεοποιηθεί, να ροδίσει απαλά και να φουσκώσει.
Καλή σας απόλαυση!