Χειμάρρα: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης
Την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη (φωτό) στη φυλακή και την αποφυλάκιση υπό όρους του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης (1/6) το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων, έπειτα από την εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει.
Σύμφωνα με το Top Channel της Αλβανίας, ο Κοκαβέσης, που αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων υγείας, θα έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.
Ο δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει προφυλακιστέος ενώ ο Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος με υποχρεωτική παρουσία στον τμήμα της Χειμάρρας εξαιτίας των σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαίου, δυο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε νικητής.
Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και της υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Όσλο.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.




















