Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody's
Την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας από την κατηγορία Β1 στην Caa 1 υποβάθμισε χθες ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ο οίκος αιτιολογεί την απόφασή του πάνω στα εξής δεδομένα: Η χώρα παίρνει καινούργιο δάνειο από την Τρόικα, δεν μπορεί να πετύχει σε κάθε περίπτωση τους στόχους του προϋπολογισμού του 2011, δεν φαίνονται προοπτικές ανάπτυξης και δεν προωθούνται οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Το Υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση εξαιτίας της φημολογίας που διακινείται στον διεθνή τύπο, την ώρα που η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικούς στόχους από αυτούς που έχει θέσει.
Προξενεί βέβαια εντύπωση το γεγονός ότι αυτή η αρνητική εξέλιξη ήρθε λίγο πριν συζητηθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα.
Η Moody's, τέλος, πιθανολογεί στο 50% την χρεωκοπία της Ελλάδας.