ΧΑΛΚΙΔΑ: Εξαιρετική εκδήλωση των Ροταριανών με θέμα το περιβάλλον
Την Πέμπτη 25 Μαΐου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκίδας ο Ροταριανός ¨Όμιλος Χαλκίδας στο πλαίσιο των δράσεων του για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Κλιματική Αλλαγή και με ευκαιρία την γιορτή της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος ( 5 Ιουνίου) διοργάνωσε Συνεστίαση για τα μέλη του και φίλους του Ομίλου.
Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και μέλος του Ροταριανό Νικόλαος Κωτσοβίνος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:
- «Ο μεγαλύτερος αφανής «ποταμός» στο Αιγαίο : Η εκροή των Δαρδανελλίων και η Σημασία της στην Ποιότητα του Περιβάλλοντος»
Ο ομιλητής επισήμανε ότι παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται περιβαλλοντικά το Αιγαίο και γενικότερα η Ανατολική Μεσόγειος σήμερα, μέτρα πρέπει να ληφθούν σε Διεθνές επίπεδο ώστε να αποφευχθεί μακροπρόθεσμα η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.
Την εκδήλωση εκτός από τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου τίμησαν με την παρουσίας τους, η Κάτια Μεγάλου, καρδιολόγος, πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ, Άγγελος Πνευματικός, πρόεδρος του Συνδέσμου Χαλκιδέων, με την σύζυγο του Μιρέϊγ, Δήμητρα Παπαμιχαήλ, μικροβιολόγος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.





















