ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο Μητροπολίτης εγκαινίασε Αρχονταρίκι στο ναό Κωνσταντίνου και Ελένης
Την Κυριακή 21 Μαΐου γιορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την παραμονή, Σάββατο 20 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νεροτριβιάς.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο. Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού εικονίσματος των ισαποστόλων Αγίων.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για το Προκόπι, όπου, την επομένη, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία , πραγματοποιήθηκε ο εγκαινιασμός του Αρχονταρικίου της Ενορίας, το οποίο, μαζί με το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, αποτελούν σημείο αναφοράς των μελλονύμφων και νεονύμφων ζευγαριών της περιοχής, καθώς και των παιδιών και των νέων της Ενορίας.
Επίσης, το Αρχονταρίκι, ως πλησιέστερο με τον Ενοριακό Ιερό Ναό, είναι τόπος συνάξεων, μετά την Θεία Λειτουργία, όλων των μελών της ενοριακής κοινότητας τα οποία, μαζί με το εκάστοτε κέρασμα, απολαμβάνουν πνευματικές συζητήσεις και κατηχήσεις.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Δημήτριο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και κάθε υποστηρικτή του ενοριακού έργου.
Ο π. Δημήτριος και η πρεσβυτέρα του Ασημίνα ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία του και την συνεχή υποστήριξή του στην ενοριακή αποστολή.
Στη συνέχεια του δώρισαν ένα λεύκωμα με φωτογραφίες των δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο Αρχονταρίκι και ιστορικές φωτογραφίες της ζωής του Νέου Προκοπίου από την εγκατάσταση των Προσφύγων κι έπειτα.
Κατόπιν όλοι απήλαυσαν την αρχοντική φιλοξενία της Ενορίας, ενώ τα παιδιά και οι νέοι της παρουσίασαν δρώμενο παραδοσιακών χορών, υπό τη μέριμνα της χοροδιδασκάλου Ασανούλας Τσώτσου.




















