Εγκαινιάζεται ο ναός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Εγκαινιάζεται ο ναός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
10 Μαΐου 2023, 16:49
A+ A-
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των εγκαινίων.

Μετά την ανέγερση και την έναρξη λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, το νοσηλευτικό συγκρότημα απέκτησε και τον απαραίτητο ιερό ναό, ο οποίος τιμάται στο όνομα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του Αγίου  Θεράποντος.

Ο Ναός που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νέου Νοσοκομείου, αναγέρθηκε με δαπάνη της Μητρόπολης και προσφορές Χριστιανών, ύστερα  από προσπάθειες του πρώην Διοικητή Ευαγγέλου Χατζημαργαρίτη και της Διοικούσας Επιτροπής του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου, υπό την προεδρία του Αρχιμανδρίτη    Αιμιλιανού Χρήστου.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών ανέγερσης του ναού, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, θα λάβει χώρα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τα οποία θα φέρει στο ναό ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. 

Τα ιερά λείψανα θα κατατεθούν στην Αγία Τράπεζα του Παρεκκλησίου. Στη συνέχεια θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 6:30 το πρωί θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου. Στις 8 το πρωί θα τελεστεί η ιερά Τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και έπειτα η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επιστροφή