Σουφλέ ζυμαρικών

Σουφλέ ζυμαρικών
12 Μαΐου 2023, 07:00
A+ A-
Με τέσσερα τυριά

Υλικά:

• 400 γραμ. ζυμαρικά πένες ή ριγκατόνι

• 50 γραμ. βούτυρο

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 50 γραμ. αλεύρι

• 550 γραμ. φρέσκο γάλα

• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

• 200 γραμ. τυρί κρέμα

• 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

• 100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα

• 125 γραμ. μοτσαρέλα

• 4 κρόκοι αβγών χτυπημένοι

• 4 ασπράδια αβγών χτυπημένα

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια για 6 λεπτά και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

 

Για την μπεσαμέλ:

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να γυαλίσει.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα.

Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.

 

Για το σουφλέ:

Ρίχνουμε στην μπεσαμέλ το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με κουτάλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στα ζυμαρικά.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς, καθώς και το σκεύος (βουτυρωμένο) που θα ψήσουμε το σουφλέ.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σουφλέ στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12-15 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή