Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
• 500 γραμ. φύλλα σπανάκι
• 6 αβγά
• 1 φλιτζ. αλεύρι
• 1 στραγγιστό γιαούρτι
• 1/2 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
• 1 φλιτζ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά, ώστε να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον άνιθο και τη φέτα και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι, ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Καλή σας απόλαυση!