ΧΑΛΚΙΔΑ: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι – Στο στόχαστρο οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι – Στο στόχαστρο οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης
29 Απριλίου 2023, 09:53
A+ A-
Τους καταγγέλλει για «νεοεπιθεωρητισμό» ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (στη φωτό ο πρόεδρος Λάμπρος Γιαννούχος) θα οργανώσει την επόμενη εβδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εύβοιας, καταγγέλλοντας τους νεοδιορισθέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης του νομού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζονται τα εξής:

« Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και χωρίς καν να έχουν επισκεφτεί οι περισσότεροι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να έχουν μία πρώτη γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης του Νομού φρόντισαν με κείμενό τους να μην αφήσουν καμία αμφιβολία για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους.

Σαν έτοιμοι από καιρό, ίσως είχαν ήδη «ράψει» το ένδυμα του αξιολογητή, με επιστολή τους, καλούν διαμέσου των διευθυντών των σχολείων, το αξιολογούμενο «ποίμνιο τους» να προσέλθει αυτοβούλως για αξιολόγηση!

Είναι τόση δε η πρεμούρα τους, που δίνουν χρονικό περιθώριο δύο μόλις ημερών στους συναδέλφους να σπεύσουν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δηλώσουν τη βούλησή τους να αξιολογηθούν.»

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι με τον τρόπο που γίνεται η αξιολόγηση είναι μία διεκπεραιωτικού χαρακτήρα ουδέτερη διαδικασία, την οποία επιχειρούν να υλοποιήσουν οι Σύμβουλοι χωρίς καν να έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογήσουν και χωρίς κάποιοι από αυτούς να έχουν επισκεφτεί ούτε τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους και απευθυνόμενοι στα μέλη του τονίζει:

« Καλούμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε όσα τους ζητούνται, να μην έχουν καμία επικοινωνία με τους αξιολογητές τους, οι οποίοι επέλεξαν μάλιστα να τους απευθυνθούν με τέτοιο τρόπο.

Η συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ, τους καλύπτει απόλυτα σε αυτή τη φάση καθώς πρόκειται για νόμιμη δράση.»

Επιστροφή