Πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα
5 Μαΐου 2023, 10:00
A+ A-
Γλυκαθείτε παραδοσιακά!

Υλικά:

• 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο

• 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 3/4 φιλτζ. ζάχαρη

• 2 αβγά

• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 300 γραμ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.

Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να "ξεκουραστεί".

Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα (διάμετρος 25 εκ.) φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι, ώστε να συγκρατεί τη μαρμελάδα.

Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης φτιάχνουμε μικρά μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ. και μήκους όσο είναι η διάμετρος της ταρτιέρας.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα και στη σκεπάζουμε με τα μπαστουνάκια της ζύμης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

 

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή