Πάστα φλώρα
Υλικά:
• 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
• 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 3/4 φιλτζ. ζάχαρη
• 2 αβγά
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 300 γραμ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να "ξεκουραστεί".
Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα (διάμετρος 25 εκ.) φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι, ώστε να συγκρατεί τη μαρμελάδα.
Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης φτιάχνουμε μικρά μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ. και μήκους όσο είναι η διάμετρος της ταρτιέρας.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα και στη σκεπάζουμε με τα μπαστουνάκια της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Καλή σας απόλαυση!