Λιγκουίνι με σπανάκι και φέτα
Υλικά:
• 1 κρεμμύδι
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 ματσάκι άνιθο
• 500 γραμ. σπανάκι
• αλάτι
• 150 γραμ. τυρί κρέμα
• 300 γραμ. φέτα
• 400 γραμ. λιγκουίνι με σπανάκι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον βάζουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Καλή σας απόλαυση!