Λιγκουίνι με σπανάκι και φέτα

Λιγκουίνι με σπανάκι και φέτα
28 Απριλίου 2023, 07:00
A+ A-
Ένα μυρωδάτο πιάτο!

Υλικά:

• 1 κρεμμύδι

• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 1 σκ. σκόρδο

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 ματσάκι άνιθο

• 500 γραμ. σπανάκι

• αλάτι

• 150 γραμ. τυρί κρέμα

• 300 γραμ. φέτα

• 400 γραμ. λιγκουίνι με σπανάκι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον βάζουμε στο τηγάνι.

Βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή