Τηγανόψωμα
Υλικά:
• 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1,5 κ.γ. μαγιά στιγμής
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 260 γραμ. χλιαρό γάλα
• φέτα
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
Λαδώνουμε το μπολ και τη ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για περίπου 1,5 ώρα.
Έπειτα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε 8 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε λίγο κάθε μπάλα με έναν πλάστη, τοποθετούμε τριμμένη φέτα, σφραγίζουμε σαν πουγκί και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο ύψους περίπου 0,5 εκ.
Βάζουμε τις πίτες σε έναν αλευρωμένο πάγκο ή ταψί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα για περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, ώστε να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!