Περιφορά του Επiταφίου μέσα στη θάλασσα (VIDEO)
Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν και φέτος την Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα, στην Αγία Γρηγορούσα, στο Καστράκι της Νάξου.
Πρόκειται για ένα έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, όχι μόνο ντόπιους, αλλά και επισκέπτες του νησιού.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής στο παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Αγίας Γρηγορούσας, στην περιοχή Πολιχνίου απέκτησαν μοναδική ιδιαιτερότητα, από τότε που καθιερώθηκε η περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα.
Ο Επιτάφιος είναι φτιαγμένος από ξύλα της θάλασσας και στολισμένος ελάχιστα, την ίδια ώρα που τον συνοδεύουν οι ψαλμωδίες των πιστών, από την ακτή, στην περιφορά του, εντός της θάλασσας.
Κοντά στο σημείο είναι και ο Εσταυρωμένος, ένας Σταυρός φτιαγμένος με θαλασσόξυλα, ο οποίος συμπληρώνει ένα έθιμο, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο Καστράκι της Νάξου.




















