Ξενάγηση στις αρχαιότητες του ΑΗΣ Αλιβερίου την Κυριακή των Βαΐων
Περισσότερα από 80 άτομα συμμετείχαν στην επίσκεψη- ξενάγηση που οργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στις αρχαιότητες του ΑΗΣ Αλιβερίου, την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου.
Με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επισκέπτες την αναδρομή, τεκμηριωμένη με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, που έκανε ο Διευθυντής του ΑΗΣ Δημήτρης Κοτρογιάννης από την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου το 1952 ως την σύγχρονη μονάδα με φυσικό αέριο.
Το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Δημήτρης Κρόκος, ακολούθως, ξενάγησε τους επισκέπτες στον ενετικό Πύργο που στέκεται αγέρωχος και ανακαινισμένος ανάμεσα στις καμινάδες του εργοστασίου.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών παρέμεινε αμείωτο και στα ρωμαϊκά λουτρά η λειτουργία των οποίων ζωντάνεψε μέσα από την λεπτομερή και παραστατικότατη ξενάγηση που έκανε ο πρόεδρος Τ.Τ, της Εταιρείας Γιώργος Τζάνης.
Τα ρωμαϊκά λουτρά δημόσια και λαϊκά, λειτούργησαν για τέσσερις αιώνες, με προηγμένο για την εποχή τους υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα και στο δάπεδο μπορεί κανείς να δει περίτεχνα ψηφιδωτά.
Η ξενάγηση στις αρχαιότητες του ΑΗΣ Αλιβερίου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην παλαιοχριστιανική βασιλική- σπάνιο ταφικό μνημείο- στον χώρο της νέας μονάδας με φυσικό αέριο.




















