ΣΤΑΥΡΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 1-0: Τον κέρασε πικρό καφέ στο πρώτο λεπτό

ΣΤΑΥΡΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 1-0: Τον κέρασε πικρό καφέ στο πρώτο λεπτό
2 Απριλίου 2023, 19:10
A+ A-
Από μια κόκκινη οι δυο ομάδες.

Ο Σταυρός νίκησε 1-0 την Ερέτρια και την κράτησε σε δυσοίωνη θέση στη μάχη της σωτηρίας σε ένα ματς με ένταση, νεύρα και δυο κόκκινες κάρτες.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ από τα αποδυτήρια, ενώ στις καθυστερήσεις η Ερέτρια έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες.

Με το "καλημέρα" πέτυχε γκολ ο Σταυρός, καθώς στο 1’ μετά από κόρνερ, ο Θεόφιλος Σπανός κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0, ρίχνοντας από νωρίς στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους που καίγονται για βαθμούς ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία.

Μετά το πρώτο τέταρτο η Ερέτρια που δεν είχε άλλη επιλογή, πήρε ρίσκα κι ανέβασε στροφές, προσπαθώντας να γίνει απειλητική. Στο 45’ αποβλήθηκε ο Τζαμίχας του Σταυρού με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε αντίπαλο και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, για ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί που στα πρώτα λεπτά του β' μέρους δεν φαινόταν ότι ο Σταυρός αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα, με την Ερέτρια να μην μπορεί να βρει ρυθμό και τους γηπεδούχους να ελέγχουν το ματς. Μετά το 60’ η Ερέτρια έπαιξε πιο ορθολογικά κι έχασε μια καλή φάση στο 65’ όταν από φάουλ του Μέτσιο (έσκαψε την μπάλα) για τον Ρούσσο, ο έμπειρος φορ έκανε το σουτ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Θαλασσινός σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Σταυρού, ενώ στο 67’ αποβλήθηκε ο Θανάσης Συκάς της Ερέτριας και έτσι αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία.

Στο 70’ από έξοχη ενέργεια του Ντούμα και μεταβίβαση στον Μουτουσίδη, ο δεύτερος δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Ναβροζίδη, χάνοντας μεγάλη φάση.

Στην τελική ευθεία η Ερέτρια προσπάθησε να γεμίσει την περιοχή και να βρει ένα γκολ που θα της χάριζε τον χρυσό βαθμό στη μάχη της σωτηρίας, αλλά ο Σταυρός διατήρησε ανέπαφη την εστία του και πήρε το τρίποντο, αφήνοντας με την πίκρα τον Απόλλωνα.

Στο 93' η Ερέτρια έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Θανάσι να σουτάρει συρτά και τον γκολκίπερ Σαμαρά να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση.

Στο 96' ο Μέτσιο έχασε άλλη μια σημαντική φάση με σουτ από μακριά που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Διαιτησία: Τουλούμης, Α. Ιωάννου-Ιω. Ντόβολης.

ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ (Βογιατζής): Σαμαράς, Θοδ. Βογιατζής (83' Ταψής), Χασάνδρας, Αντ. Αλαφάκης (60' Σεΐτης), Μολές, Χατζηαντωνίου, Χασαπίδης (82' Θ. Σκριβάνος), Σπανός, Ντούμας (82' Γκίκας), Μουτουσίδης, Τζαμίχας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Ακριτίδης): Ναβροζίδης, Θαν. Συκάς, Αρχοντούλης, Μπασούκος (65' Παναγιώτου), Τοουρφέ, Θαλασσινός (77' Μήτρου), Θανάσι, Λευτ. Κιάκης, Πεππές (56' Αργ. Συκάς), Μέτσιο, Αλ. Ρούσσος.

Επιστροφή