Εκμέκ

Εκμέκ
21 Απριλίου 2023, 07:00
A+ A-
Με το τσουρέκι που περίσσεψε

Υλικά:

Για τη βάση:

• 400 γραμ. τσουρέκι

 

Για το σιρόπι:

• 250 γραμ. νερό

• 330 γραμ. ζάχαρη

 

Για την κρέμα βανίλια:

• 100 γραμ. ζάχαρη

• 40 γραμ. αλεύρι

• 40 γραμ. κορν φλάουρ

• 4 κρόκοι αβγών

• 500 γραμ. φρέσκο γάλα

• 2 βανίλιες

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 100 γρ. γάλα επιπλέον

• 250 γραμ. φυτική σαντιγί

• αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τσουρέκι που μας περίσσεψε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί 20x30 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά και το αφήνουμε ύστερα να κρυώσει για μερικά λεπτά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 250 γραμ. νερό και 330 γραμ. ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.

Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε το σιρόπι πάνω στις φέτες τσουρεκιού μέσα στο ταψί.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους αβγού και τα 500 γραμ. γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.

Έχοντας βγάλει την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 βανίλιες και 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια 100 γραμ. γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε κρεμώδη υφή.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φέτες τσουρεκιού που βρίσκονται στο ταψί χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αδειάζουμε και απλώνουμε παντού τη φυτική κρέμα στο ταψί με μία σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή