Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια
7 Απριλίου 2023, 07:00
A+ A-
Εύκολα και πεντανόστιμα!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

• 200 γραμ. βούτυρο

• 120 γραμ. ζάχαρη

• 40 γραμ. φρέσκο γάλα

• 40 γραμ. ηλιέλαιο

• 1 αβγό

• 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• ξύσμα από μισό πορτοκάλι

• 2 βανίλιες 

Για το άλειμμα:

• 1 αβγό

• 1 κ.σ. φρέσκο γάλα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε κορδόνια με τη ζύμη μας και πλάθουμε πλεξούδες.

Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το αβγό με τη 1 κ.σ. φρέσκο γάλα.

Αλείφουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή