Πασχαλινά κουλουράκια
Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 200 γραμ. βούτυρο
• 120 γραμ. ζάχαρη
• 40 γραμ. φρέσκο γάλα
• 40 γραμ. ηλιέλαιο
• 1 αβγό
• 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από μισό πορτοκάλι
• 2 βανίλιες
Για το άλειμμα:
• 1 αβγό
• 1 κ.σ. φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε κορδόνια με τη ζύμη μας και πλάθουμε πλεξούδες.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το αβγό με τη 1 κ.σ. φρέσκο γάλα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!