Δροσερή σαλάτα με κους-κους και λαχανικά

Δροσερή σαλάτα με κους-κους και λαχανικά
27 Μαΐου 2011, 08:45
A+ A-
Φαγητό και καλή παρέα αποτελούν τη συνταγή της ευτυχίας.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ….πόσα κιλά θα φτάσεις. Μην το γελάτε. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι για τα περιττά κιλά δεν ευθύνονται μόνο τα γονίδια, αλλά και οι παρέες που κάνουν οι άνθρωποι στις διάφορες φάσεις της ζωής τους. Δε συμφωνώ με την καινούρια αυτή θεωρία, και  όσο το σκέφτομαι δεν είναι καθόλου καλό, να σας βάζω τέτοιες ιδέες, αυτή την εποχή, που όλους μάς απασχολεί περισσότερο η εξωτερική μας εμφάνιση. Το φαγητό δεν είναι και δεν πρέπει να είναι για έναν. Είναι σίγουρα ομαδικό ...σπορ. Γιʼ αυτό μην μασάτε ή μάλλον μασάτε με φίλους, γιατί αν αρχίσουμε με θεωρίες υπάρχει κι αυτή που λέει πως η καλοσύνη είναι αποκλειστικό προνόμιο των υπέρβαρων. Με άλλα λόγια δηλαδή …οι χοντροί είναι ωραίοι...

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 250 γραμ. κους-κους

• 250 ml κρύο νερό

• 2 κοκκινες πιπεριές τη μέση

• 2 κολοκύθια σε φέτες

• 1 φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες

• 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 1/2 σκελίδα σκόρδο

• 1 μεγάλη ντομάτα

• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

• 2 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί

• μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• αλάτι ψιλό, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνω τις πιπεριές και τα κολοκύθια στο γκριλ του φούρνου και από τις δυο πλευρές. Ξεφλουδίζω πιο εύκολα τις πιπεριές, αφού τις καλύψω με πλαστική μεμβράνη για 20 λεπτά, αφαιρώ τα σπόρια και τις κόβω μικρά καρεδάκια, κόβω το ίδιο και τα κολοκύθια. Ξεφλουδίζω, τις ντομάτες και τις κόβω στη μέση, αφαιρώ τα σπόρια και κόβω σε μικρά καρεδάκια. Τοποθετώ τα λαχανικά σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του νερού και του κους κους και τα αφήνω να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Ετοιμάζω το ντρέσιγκ: Σε βαθύ σκεύος τοποθετώ το κους-κους και ρίχνω το ντρέσιγκ, ανακατεύω, προσθέτω το νερό και αφήνω να φουσκώσει για 15 λεπτά και να απορροφήσει τα υγρά. Αμέσως μετά το ενσωματώνω στο μείγμα με τις πιπεριές και ανακατεύω.

Απολαύστε τη!

Επιστροφή