Κέικ αμυγδάλου
Υλικά:
• 300 γρ. αμύγδαλα
• 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 150 γρ. σπορέλαιο
• 300 γρ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
• 5 μεσαία αβγά
• αλάτι
• 20 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
• άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα και το αλεύρι σε 2 δόσεις, χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου, τα αβγά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 10x30 εκ., και μεταφέρουμε μέσα όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε στην πάνω σχάρα για 40-50 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει το κέικ.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, και το κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας απόλαυση!