ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΙΧ ΜΕ ΦΙΑΛΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ: Ο αστυνομικός που τα έσωσε περιγράφει τις δραματικές στιγμές

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΙΧ ΜΕ ΦΙΑΛΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ: Ο αστυνομικός που τα έσωσε περιγράφει τις δραματικές στιγμές
22 Μαρτίου 2023, 10:58
A+ A-
Τα κλείδωσε στο αυτοκίνητο ο πατέρας τους.

Ενας από τους δύο αστυνομικούς που έσωσαν την ύστατη στιγμή τα δίδυμα (ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι) που είχε κλειδώσει στο αυτοκίνητο ο πατέρας τους (στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης) με σκοπό να το ανατινάξει, περιέγραψε καρέ-καρέ τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Μιλώντας για το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης τόνισε ότι έφτασε στην περιοχή μαζί με τον συνάδελφο του προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

«Ενημερωθήκαμε από το κέντρο άμεσης δράσης για ένα επεισόδιο οικογενειακής βίας. Ήμασταν ψυλλιασμένοι και προετοιμασμένοι. Είδαμε ένα όχημα στο οποίο ήταν κλειδωμένες οι πόρτες», περιέγραψε αρχικά.

Μέσα σε αυτό είδαν τον 62χρονο απόστρατο της Αεροπορίας, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ενώ τα παιδιά, μόλις 2,5 ετών, είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Ενώ δεν γνώριζαν σχετικά με τη φιάλη υγραερίου που είχε ανοίξει ο δράστης.

«Ο πατέρας ηταν ημιλιπόθυμος και τα παιδάκια δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου για το οποίο δεν ήμασταν σίγουροι από που προέρχεται» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Μάλιστα, ο πατέρας όπως δήλωσε ο αστυνομικός, είχε βγάλει σωληνάκι από το παράθυρο για να αναπνέει και στην εξοχή του παραθύρου είχε προσαρμόσει δύο πετσέτες για να είναι φραγμένο. Επίσης είχε δίπλα του αναπτήρες. «Ενδεχομένως να ήθελε να διατηρήσει τις αισθήσεις του μέχρι να προκαλέσει έκρηξη», εκτίμησε ο αστυνομικός.

Έπειτα οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη με τον χρόνο όπως είπε για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο και να βγάλουν από αυτό τα παιδιά. «Οταν μετά από πάρα πολλές προσπάθειες ανοίξαμε/σπάσαμε το μπροστινό παρμπρίζ με μια τσάπα που μας έδωσε η σύζυγός του, ξεπρόβαλε ένας πίδακας αερίου που μας ήρθε και στα μάτια. Έπειτα μαζί με έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο σημείο και μας βοήθησε μπορέσαμε πιο γρήγορα να απασφαλίσουμε τις πόρτες και να απεγκλωβίσουμε τα παιδιά».

 

Επιστροφή