Ερχονται το Πασχαλινό καλάθι και το ...καλάθι του νονού και της νονάς
Δύο νέα «καλάθια» θα κάνουν την εμφάνισή τους λόγω των ημερών του Πάσχα.
Το πρώτο «καλάθι» το οποίο θα δημιουργηθεί στα σούπερ μάρκετ για την πασχαλινή περίοδο, θα αντικαταστήσει το «καλάθι της Σαρακοστής» και θα ονομαστεί «Πασχαλινό καλάθι».
Αναμένεται να εφαρμοστεί από την Τετάρτη 5 Απριλίου, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, και θα περιέχει προϊόντα τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά είναι: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά.
Έρχεται και το «καλάθι του νονού/νονάς»
Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου επίσης θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών και το «καλάθι του νονού», ένα μέτρο αντίστοιχο με το «καλάθι του Άη Βασίλη» που ίσχυσε την περίοδο των Χριστουγέννων.
Στο «καλάθι του νονού» αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ, αλλά και εθελοντικά, όσες με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.
Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν και οι λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.
*Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία το «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να συνεχίσει να εφαρμόζεται έως τις 30 Ιουνίου 2023.