Μανιτάρια στιφάδο

Μανιτάρια στιφάδο
13 Μαρτίου 2023, 07:00
A+ A-
Νηστίσιμο ...λουκούμι!

Υλικά:

• 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

• 400 γραμ. μανιτάρια λευκά ολόκληρα

• 200 γραμ. μπέιμπι καροτάκια

• 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 ξυλαράκι κανέλας

• 2 φύλλα δάφνης

• 4-5 μπαχάρια

• 1 ποτηράκι λευκό κρασί

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε ολόκληρα στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα καρότα με το σκόρδο για 2 λεπτά ακόμη να "γυαλίσουν". Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα, την κανέλα και τα μπαχάρια και σκεπάζουμε αφήνοντας το στιφάδο να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφού μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή