Κουνουπίδι γιαχνί
Υλικά:
• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1,5 κιλό κουνουπίδι
• 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
• 1 καρότο τριμμένο
• 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 400 γραμ. ντοματάκια
• 1 φύλλο δάφνη
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλιτζανιού ξίδι για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Προτιμότερο είναι να φτιάξουμε το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί σε πλασοτέ κατσαρόλα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5-6 λεπτά).
Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια.
Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20 λεπτά, ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.
Καλή σας απόλαυση!