Παραμένουν απειλή οι λαθρομετανάστες

Παραμένουν απειλή οι λαθρομετανάστες
24 Μαΐου 2011, 20:31
A+ A-
Το Κέντρο στη Ριτσώνα μπορεί να μη γίνει, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Η προοπτική εγκατάστασης Κέντρου Λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα μπορεί να απομακρύνθηκε ( διαβάστε εδώ την σχετική είδηση), ωστόσο οι λαθρομετάναστες παραμένουν και μαζί τους τα προβλήματα που δημιουργούν.

Με νωπή ακόμη την δολοφονία του άτυχου πατέρα, που δεν πρόλαβε να δει το παιδί του, αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν τους λαθρομετανάστες ως απειλή, από τη στιγμή που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, οι οποίες τους σπρώχνουν στην εγκληματικότητα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Εύβοιας, με τίτλο " Το Κέντρο έφυγε αλλά οι λαθρομετανάστες θα μείνουν". Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το παρακάτω:

"Μπορεί το Κέντρο λαθρομεταναστών τελικά να μην γίνει στη Ριτσώνα της Χαλκίδας, θα μείνουν όμως οι λαθρομετανάστες με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η οργανωμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας μπορεί να έφερε αποτελέσματα (προς το παρόν), όμως στην ουσία έχουμε να κάνουμε με έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει.

Η αδράνεια της κρατικής μηχανής και των οργάνων της, συντηρεί το αδιέξοδο. Δίνεται λοιπόν έτσι η ευκαιρία σε κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων να αισχροκερδούν σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας και των λαθρομεταναστών.

Η αδιαφορία και η νεφελώδης πολιτική της κυβέρνησης του μνημονίου εξασφαλίζει στους λαθρομετανάστες συνθήκες άθλιας διαβίωσης που τους οδηγούν στην εγκληματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στυγερή δολοφονία του άτυχου πατέρα."

Επιστροφή