ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Ανακοινώθηκε η Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Ανακοινώθηκε η Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας
3 Μαρτίου 2023, 19:05
A+ A-
Δείτε τα ονόματα των μελών της Τριμελούς Επιτροπής.

Από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Γεραπετρίτη, ανακοινώθηκε η σύνθεση τριμελούς Επιτροπής, για την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 57 άτομα.

Η Επιτροπή αποτελείται από δυο ειδικούς και τον επίτιμο πρόεδρο του Νομικού συμβουλίου του Κράτους ο οποίος και θα είναι επικεφαλής.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η σύσταση αυτής της Επιτροπής γίνεται, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, με σκοπό τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Στην Τριμελή Επιτροπή συμμετέχουν οι:

  • Ιωάννης –  Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Επιστροφή