ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Ξεκίνησε η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Ξεκίνησε η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία
23 Φεβρουαρίου 2023, 08:41
A+ A-
Συγκεντρώθηκαν πάνω από 10 τόνοι τροφίμων και εκατοντάδες κλινοσκεπάσματα.

Από την Κυριακή 12 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οι ενοριακές κοινότητες της Τοπικής Εκκλησίας της Εύβοιας συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης υπέρ των σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας στην Τουρκία.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη και ήδη ξεκίνησε η αποστολή τους. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 709 κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα σε 64 κιβώτια και 10,296 τόνοι  τροφίμων μακράς διαρκείας και εμφιαλωμένου νερού.

Τα μισά ήδη έχουν μεταφερθεί στου ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθήκευσης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Τα υπόλοιπα πρόκειται να μεταφερθούν στον ίδιο χώρο και από εκεί, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών να μεταφερθούν συνολικά προς τις πληγείσες περιοχές.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος σε δήλωσή του ευχαριστεί όλα τα φιλάνθρωπα μέλη της Τοπικής Εκκλησίας και ιδιαίτερα τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Ευβοίας, οι οποίοι πρόσφεραν υπέρ των συνανθρώπων τους χωρίς ενδοιασμούς και φειδώ.

Επιστροφή