ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ποια μαγαζιά αξίζει να επισκεφθείς και για ποιο λόγο

31 Μαρτίου 2023, 15:44
A+ A-
Οι καλύτερες επιλογές από το egnomi.gr 

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής, όπου αρκετός κόσμος ξεκινάει νηστεία.

Είναι πολλοί εκείνοι που βλέπουν τη Σαρακοστή ως ...ευκαιρία για αποτοξίνωση από το κρέας, προς όφελος της υγείας τους.

Το egnomi.gr, λοιπόν, βρήκε ουζερί, ψαροταβέρνες, μαγαζιά με μαγειρευτά φαγητά, αλλά και ένα ιχθυοπωλείο που αξίζει να επισκεφθείτε όλες τις μέρες της Σαρακοστής.

Όλη τη Σαρακοστή με θέα τον ...ΕΥΡΙΠΟ!

Όλα τα όστρακα και θαλασσινά του Ευρίπου ...σπαρταράνε στα πλουσιότατα πιάτα της ψαροταβέρνας ΕΥΡΙΠΟΣ που βρίσκεται στην πλατεία Αθανάτων, δίπλα στο λιμάνι Χαλκίδας. (δείτε εδώ την τοποθεσία του).

Η προνομιακή θέση του, η εκπληκτική θέα που έχει στα νερά του Ευρίπου, αλλά και το χαμογελαστό προσωπικό θα σας ανταμείψει και θα θέλετε όλη την Σαρακοστή  - και όχι μόνο- να είστε εκεί!

ΣΤΑΣΙΝΟΣ: Η επιλογή είναι μονόδρομος! 

Αποτελεί μία από τις must επιλογές για τους λάτρεις του βυθού (δες εδώ πως θα πας). Φρέσκα ψάρια από τον Ευβοϊκό, νόστιμοι μεζέδες και όλες οι λιχουδιές του ούζου ή του τσίπουρου σερβίρονται με τέχνη από το γνώστη του είδους Στασινό Γκούνη

Γι' αυτό, και είναι πολλοί οι Χαλκιδέοι και οι Αθηναίοι που τον εμπιστεύονται!

ΛΙΜΑΝΑΚΙ (ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ):  Απίθανες  γεύσεις με απίθανη ...θέα!

Είναι από τα πιο αγαπημένα στέκια για ψαροφαγία  το Λιμανάκι στην παραλία του Αγίου Μηνά (διαβάστε εδώ πληροφοριακά στοιχεία). Με τι θα ενθουσιαστείτε περισσότερο;

Με τη μεγάλη ποικιλία που διαθέτει σε φρέσκα ψάρια και όστρακα, τις πολύ καλές τιμές του, το φιλικό και γρήγορο σέρβις, και φυσικά τη θέα του. Γιατί, αξίζει κάτι παραπάνω να απολαμβάνετε τους απίθανους ψαρομεζέδες αγναντεύοντας τη θάλασσα!

ΓΙΑ ΜΕΖΕ ΣΤΗ ΛΙΑ: Θα θέλετε όλο το μενού!

Είτε διαλέξετε να καθίσετε στα τραπεζάκια στη θάλασσα είτε στη βεράντα για πανοραμική θέα, το σίγουρο είναι ότι στη ψαροταβέρνα ΓΙΑ ΜΕΖΕ ΣΤΗ ΛΙΑ (δείτε εδώ το τηλεφωνάκι), στην παραλία της Αρτάκης, θα το ευχαριστηθείτε. Η ιδιοκτήτρια Λία Τζαφέρου και το επιτελείο της, θα κάνουν σίγουρα ότι είναι δυνατό ώστε να μη θέλετε να φύγετε.

Εσείς δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε, παρά να παραγγείλετε τα.. απολύτως απαραίτητα: Κριθαρότο γαρίδας, μυδοπίλαφο, μακαρονάδα του ψαρά για αρχή, μόλις αισθανθείτε τη νοστιμιά των πιάτων θα θέλετε όλο το μενού! 

ΝΙΚΟΛΑΣΤα "σπάνε" σε όλα τους!

Ο Νικόλας και η Φιλίτσα, οι ιδιοκτήτες του ουζερί ΝΙΚΟΛΑΣ, το μόνο που θέλουν είναι να μοιράζουν απόλαυση και χαμόγελα στους πελάτες τους, γι'αυτό και έχουν κατακτήσει την καρδιά πολλών φανατικών.

Καθαρά Δευτέρα, αλλά και όλες τις μέρες της Σαρακοστής, σάς περιμένουν να γευτείτε το μοναδικό τους μυδοπίλαφο, την πλούσια γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο θαλασσινών, φρεσκότατα καλαμαράκια, χταποδάκι και τόσα άλλα πιάτα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ: Λιτά πιάτα, κιμπάρικες γεύσεις! 

Είναι νέο ουζερί, αλλά η εμπειρία των ιδιοκτητών, Ταξιάρχη Καρατζά και Αργύρη Κιουλαφάκη, στο χώρο της εστίασης το έχουν πάει πολύ ψηλά.

Μιλάμε για ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ στην παραλία της Αρτάκης, το οποίο ποντάρει στην ποιότητα των προϊόντων και των πιο αγνών υλικών. Ο κατάλογος μπορεί να είναι λιτός, αλλά γι' αυτό ακριβώς το λόγο καταφέρνει να έχει πάντα φρέσκα πιάτα. Ολα φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο στην κουζίνα τους, όπως η σαλάτα "Ψαράκι" και ο ταραμάς! Εδώ θα βρείτε διεύθυνση και τηλεφωνάκι...  

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ: Μάστορας στα θαλασσινά! 

Διάσημη έχει γίνει η κουζίνα του ουζερί ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ (τα έχουν δοκιμάσει πολλοί γνωστοί της showbiz και όχι μόνο), το οποίο βρίσκεται στην παραλία της Λαμψάκου

Φρέσκα θαλασσινά φτιάχνονται με ιδιαίτερες συνταγές με τα πιο αγνά υλικά, ενώ τα πιάτα του σερβίρονται με εκλεπτυσμένη πολυτέλεια. Ιδανικό για οικογένειες, αφού η περιοχή είναι ήσυχη και υπάρχει μεγάλη αλάνα για παιχνίδι! Κλικ εδώ για να μάθετε κι άλλα ενδιαφέροντα για τον Καπετάνιο της Λαμψάκου.   

ΤΖΙΒΑΕΡΙ: Γεμιστό καλαμαράκι και πρωτότυπες συνταγές! 

Ολοι οι καλοφαγάδες τιμούν την υπέροχη κουζίνα του ουζερί ΤΖΙΒΑΕΡΙ με τις θαλασσινές συνταγές που ξεχωρίζουν για τις πρωτότυπες γεύσεις.

Μοναδικά πιάτα με φρέσκα θαλασσινά, όπως χτένια και το γεμιστό καλαμαράκι, που βρίσκονται πάντα στις προτιμήσεις των πελατών. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έρχονται από την Αττική για να απολαύσουν τα πιάτα του. Κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το όμορφο ουζερί της Λαμψάκου. 

ΚΕΧΡΗΜΠΑΡΙ: Γίνεται από νωρίς χαμούλης... 

Καλό θα ήταν να έχετε κλείσει τραπέζι, αν θέλετε να απολαύσετε τα πιάτα στο ΚΕΧΡΗΜΠΑΡΙ. Γίνεται από νωρίς ένας χαμούλης στη γνωστή ψαροταβέρνα στην παραλία Λευκαντί Βασιλικού και όχι άδικα.

Ο ιδιοκτήτης, Θανάσης Κεχρής, φροντίζει πάντα για τα πιο φρέσκα θαλασσινά, ενώ τα πιάτα του είναι ακαταμάχητα! Ωραίοι μεζέδες, παγωμένο τσιπουράκι, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, ολοκληρώνουν το όμορφο σκηνικό για τις μέρες της Σαρακοστής. Δείτε εδώ τηλεφωνάκι.     

ΜΕΔΟΥΣΑ: Είναι πρώτη σε όλα της!

Η πρώτη ψαροταβέρνα που θα συναντήσετε με το που μπείτε στην παραλία Λευκαντί είναι η Μέδουσα (δείτε εδώ την ακριβή τοποθεσία). Θα δείτε φυσικά και τα ολόφρεσκα κρεμασμένα χταπόδια και θα την καταλάβετε κατευθείαν. Πιάστε τραπεζάκι πάνω στη θάλασσα -αν υπάρχει κενό βέβαια- και περιμένετε τον συμπαθέστατο ιδιοκτήτη  της οικογενειακής επιχείρησης, Βαγγέλη Ρεντίφη, να έρθει για παραγγελία.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε σουπιές με σπανάκι, χταποδάκι ψητό στα κάρβουνα και φυσικά τα πάντα φρέσκα όστρακα. Μη ξεχάσετε να πάρετε και την υπερπλούσια γαριδομακαρονάδα του για την οποία φημίζεται ο Βαγγέλης!

Άνοιξη είναι, καλό καιρό έχει, ευκαιρία να βγείτε εκτός του δήμου Χαλκιδέων! Πάρτε την παρέα σας και ανηφορίστε για τη Βόρεια Εύβοια... Υπάρχει λόγος!

ΚΑΡΝΑΓΙΟ: Φύγατε για Λίμνη, αξίζει με τα χίλια!

Έχει τόσα όμορφα μέρη η Εύβοια, γι' αυτό ένα ΣΚ κανονίστε με την παρέα να πάτε στη Λίμνη, στη Βόρεια πλευρά του νομού. Όσες δυσκολίες και αν πέρασε αυτή η περιοχή ξαναγεννιέται και γίνεται ομορφότερη. Στην παραλία της Λίμνης θα βρεις το τσιπουράδικο το Καρνάγιο (δείτε εδώ το στίγμα του), κάνει μπαμ αφού το κτίριο είναι πανέμορφο με πέτρινες καμάρες που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή.

Η κουζίνα "κεντάει".. Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα και ο σύζυγός της Αχιλλέας ετοιμάζουν καθημερινά πενταντόστιμα πιάτα που "μοσχοβολούν" φρεσκάδα, γι' αυτό και κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος.

Οι προτάσεις μας για take away ή delivery...

MAMΓΕΙΡΕΥΤΑ: Πλούσιες επιλογές σε νηστίσιμα! 

Πλούσιες επιλογές σε νηστίσιμα πιάτα βρήκαμε στο οινομαγειρείο MAMΓΕΙΡΕΥΤΑ στο Βασιλικό (στην είσοδο του Λευκαντίου).

Τα αδέρφια Παναγιώτης και Κώστας Τουλούμης έχουν φροντίσει και αυτή τη Σαρακοστή να δώσουν στον κόσμο όμορφες γεύσεις, φτιαγμένες πάντα με αγνά υλικά.

Στο μενού θα βρείτε από σουπιές με σπανάκι και γιουβέτσι με σουπιές, μέχρι χταποδάκι κοκκινιστό, μπριάμ, λαζάνια λαχανικών, αγκινάρες με αρακά, γίγαντες, σπανακόπιτα, αλλά και πολλά λαδερά. Δώστε την παραγγελία σας εύκολα με ένα τηλεφωνάκι (βρείτε το εδώ)! 

ΜΑΧΗ: Όλα τα νηστίσιμα στην καλύτερη εκδοχή τους

Καθημερινά, η Μάχη ετοιμάζει μια ποικιλία μεσογειακής διατροφής με γνώριμες γεύσεις και αρώματα που θα σας ταξιδέψουν πίσω στην κουζίνα της μαμάς... ή της γιαγιάς σας! Ειδικά τώρα τη Σαρακοστή τα νηστίσιμα φαγητά που φτιάχνει είναι πολλά και το καθένα έχει τη δική του νοστιμιά..

Γαριδομακαρονάδα, μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι, γεμιστά (με ρύζι), γίγαντες στο φούρνο, είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε. Η "Μάχη" ανανεώνει κάθε μέρα την ιστοσελίδα της και έτσι μπορείτε να δείτε με την ησυχία σας τα πιάτα ημέρας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙ: Όπως της μαμάς!

Φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό θα βρείτε στο μαγειρείο Χάλκινο Κατσαρόλι (δες εδώ πληροφορίες).

Αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων με χρόνια εμπειρία στο χώρο της εστίασης. Εδώ ό,τι επιλέξετε ετοιμάζεται καθημερινά με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα και αγνά υλικά.  

Το μενού είναι σχεδιασμένο, έτσι ώστε να μπορείτε να γεύεστε καθημερινά και ένα διαφορετικό πιάτο (λαδερό, σχάρα, όσπρια κ.α), εξασφαλίζοντας μία ισορροπημένη διατροφή. 

ΕΛΙΑ: Ξέρει από καλό σπιτικό φαγητό ο κύριος Κώστας!

Από πολύ νωρίς το πρωί ο σεφ Κωνσταντίνος Μαμτζαδέριας σηκώνει μανίκια και ξεκινάει το μαγείρεμα στο μεζεδοπωλείο ΕΛΙΑ στην Αρτάκη.

Eιδικά για τώρα τη Σαρακοστή ετοιμάζει  γιουβέτσι θαλασσινών, χταποδάκι με μελιτζάνα στο φούρνο, γεμιστά με ρύζι και γαρίδα και άλλα πολλά νόστιμα πιάτα και να μην νηστεύετε θέλετε να τα γευτείτε όλα!

Αν δεν προλαβαίνετε να επισκεφθείτε τον χώρο του, κάντε τηλεφωνικά την παραγγελία σας εδώ.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ: Απόλαυση και τις μέρες της Σαρακοστής! 

Ποιος είπε ότι στο ΧΡΥΣΟ (στην αρχή της οδού Αβάντων) ο κόσμος πηγαίνει μόνο για τη διάσημη μπουγάτσα του; Ανάρπαστα γίνονται και τα νηστίσιμα σφολιατοειδή που έχει, όπως η σπανακόπιτα, οι μπαγκέτες με λαχανικά, οι μπάρες δημητριακών, αλλά και το ολόφρεσκο κουλουράκι Θεσσαλονίκης!

Μη ξεχάσετε, να τα συνδυάσετε με έναν φρέσκο χυμό με φρούτα εποχής, ιδανικά για να ξεκινήσετε τη μέρα σας πριν πατε για τα ψώνια σας στην αγορά... Βρείτε εδώ ακριβώς το στίγμα του.  

ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ: Από το καϊκι κατευθείαν .... στο τραπέζι σας!

Το απόλυτο μενού της σαρακοστής, θα το βρείτε στο ιχθυοπωλείο του ΣΙΑΔΗΜΑ (δες εδώ που βρίσκεται). Οι πάγκοι του είναι γεμάτοι από όστρακα, μαλάκια και ψάρια, όλα φρέσκα ημέρας, κατευθείαν από το καΐκι της οικογένειας.

Ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου Γιάννης Σιαδήμας, ευγενικός και πάντα με το χαμόγελο είναι από νωρίς το πρωί στο κατάστημα, πρόθυμος να εξυπηρετήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Ό,τι και αν επιλέξετε για το οικογενειακό σας τραπέζι έρχεται γρήγορα με delivery, καθαρισμένο και ψημένο. Α! μην ξεχάσετε και τη φρέσκια σαλατούλα που θα συνοδεύσει το γεύμα σας.  Όλα τα φροντίζει για εσάς ο Σιαδήμας.

Επιστροφή