Οι γονείς ζητούν νηπιαγωγό στον Παιδικό Σταθμό

Οι γονείς ζητούν νηπιαγωγό στον Παιδικό Σταθμό
25 Μαΐου 2011, 16:23
A+ A-
Τους πήρε μία ο Δήμος και την μετακίνησε σε άλλο παιδικό σταθμό!

Με δύο, αντί τριών, νηπιαγωγούς έμεινε ο Παιδικός Σταθμός Ιστιαίας, λόγω της απόσπασης μίας νηπιαγωγού στον Παιδικό Σταθμό Λουτρών Αιδηψού, με απόφαση του Δήμου.

Οι γονείς ζητούν να ξαναγίνουν τρεις οι νηπιαγωγοί, ώστε να φροντίζουν σωστά τα παιδιά τους και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος έφερε το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας ερώτηση στην υπουργό Παιδείας, στην οποία τονίζει:  

"Ο Παιδικός Σταθμός Ιστιαίας αποτελεί σημαντικό στήριγμα των λαϊκών οικογενειών της περιοχής και έχει εγγεγραμμένα 55 παιδάκια. Ο αριθμός των παιδιών καθορίστηκε στη βάση του αριθμού των τριών (3) νηπιαγωγών που υπηρετούσαν στον σταθμό μέχρι 30 Μάρτη 2011.

Δυστυχώς στις 30 Μάρτη με ευθύνη του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και παρά την αντίθετη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παιδικού Σταθμού Ιστιαίας, η μία νηπιαγωγός αποσπάστηκε στον Παιδικό Σταθμό Λουτρών Αιδηψού.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την απόσπαση αυτή προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ιστιαίας, που σήμερα λειτουργεί με μια νηπιαγωγό και τη διευθύντρια, (χωρίς να υπάρχει βοηθός), που έχουν την ευθύνη 55 παιδιών τα οποία χρειάζονται συνεχή επίβλεψη και κοπιαστική παιδαγωγική φροντίδα.

Όπως είναι γνωστό η κατάσταση αυτή είναι σε αντίθεση με το σχετικό κανονισμό που προβλέπει αντιστοιχία μιας νηπιαγωγού (με μια βοηθό) ανά 25 νήπια και επί πλέον τη διευθύντρια με τα καθήκοντα της διοίκησης, της γραμματειακής υποστήριξης και της οικονομικής διαχείρισης του παιδικού σταθμού."

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τι προτίθεται να κάνει για την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγού στον Παιδικό Σταθμό Ιστιαίας.

Επιστροφή