Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα
24 Φεβρουαρίου 2023, 07:00
A+ A-
Ξεκινήστε τη Σαρακοστή με νοστιμιά!

Υλικά:

• 200 γραμ. ταραμά λευκό

• 300 γραμ. ψωμί χωρίς κόρα

• 1,2 λίτρα νερό

• 1 κρεμμύδι

• 2 σκ. σκόρδο

• χυμό λεμονιού από 2-3 λεμόνια

• ξύσμα λεμονιού από 2-3 λεμόνια

• 100 γραμ. ελαιόλαδο

• 200 γραμ. σπορέλαιο

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό και το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά.

Σε ένα άλλο μπολ στρώνουμε μία πετσέτα και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό. Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στίβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο, 200 ml νερό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Παίρνουμε το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι. Χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή