Πένες με μανιτάρια και ροκφόρ

Πένες με μανιτάρια και ροκφόρ
10 Φεβρουαρίου 2023, 07:00
A+ A-
Για τους λάτρεις του "ιδιαίτερου" τυριού

Υλικά:

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 200 γρ. μανιτάρια

• 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

• 500 γρ. μισοβρασμένες πένες

• 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος

• 100 γρ. ροκφόρ

• αλάτι

• πιπέρι

• θυμάρι

• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις πένες και τον ζωμό.

Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή