Πένες με μανιτάρια και ροκφόρ
Υλικά:
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 200 γρ. μανιτάρια
• 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 500 γρ. μισοβρασμένες πένες
• 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
• 100 γρ. ροκφόρ
• αλάτι
• πιπέρι
• θυμάρι
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις πένες και τον ζωμό.
Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας απόλαυση!