Κεμπάπ γιαουρτλού

Κεμπάπ γιαουρτλού
23 Ιανουαρίου 2023, 07:00
A+ A-
Για μερακλήδες και όχι μόνο...

Υλικά:

•  1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά (ή ανάμεικτο κιμά αρνί-μοσχάρι)

• 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

• 2 κ.σ. γιαούρτι

• 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

• 1 κ.σ. τσιμένι

• αλάτι

• πιπέρι

• πίτες για σουβλάκι

• γιαούρτι στραγγιστό

 

Για τη σάλτσα

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

• 2 ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες

• 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

• πάπρικα

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 κ.σ. λεμόνι

• 2 πρέζες δυόσμο ξερό

• 2 κ.σ. πετιμέζι ή κρέμα βαλσάμικου

• 2 κ.σ. πάστα ψητής πιπεριάς

• 1 κ.γ. σουμάκ

 

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με τον γάντζο ζυμώματος).

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το τσιμένι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά (περίπου 10 λεπτά), μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.

Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ώστε να πλάθεται.

Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα.

Ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 

Για τη σάλτσα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο, μία ώρα πριν σερβίρουμε.

 

Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή