ΧΑΛΚΙΔΑ: Πανηγύρισε ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου
Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της πόλης, όπου βρίσκεται και το παλιό Κοιμητήριο της Χαλκίδας.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμανδρίτες Νικόδημο Ευσταθίου (Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Χαλκίδος), Ιωάννη Καραμούζη (Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης και Β΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου), Τιμόθεο Μπαϊμπάκη και Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκες, Νικόλαο Πριμηκύριο-(ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας), τον Οικονόμο Αναστάσιο Χρήστου (Προϊστάμενο της Ενορίας) και τον Διάκονο Σταύρο Καλαφάτη.
Ο π. Ιωάννης Καραμούζης κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην παρομοίωση του Τιμίου Προδρόμου, ως λύχνου του Φωτός και μέσα από αναφορές στον βίου του και στην αρχαία και νεότερη πατερική γραμματεία, ανέπτυξε την αποστολή του Αγίου Ιωάννη, ως Προδρόμου και εργάτη του ερχομού του Κυρίου.




















