ΧΑΛΚΙΔΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ο 20χρονος Γιώργος Ζούνης έπιασε τον σταυρό (φωτορεπορτάζ)

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ο 20χρονος Γιώργος Ζούνης έπιασε τον σταυρό (φωτορεπορτάζ)
6 Ιανουαρίου 2023, 17:59
A+ A-
Λαμπρός εορτασμός της μεγάλης γιορτής με την βοήθεια του καλού καιρού.  

Με την βοήθεια του καλού καιρού και την συμμετοχή πλήθους κόσμου γιορτάστηκε φέτος η γιορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων στη Χαλκίδα, με επίκεντρο του εορτασμού το ναό του Αγίου Νικολάου.

Μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ξεκίνησε η  λιτανευτική πομπή, που κατέληξε στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο, στο Μέγαρο Κότσικα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα καθιερωμένα τα τελευταία χρόνια, ο Μητροπολίτης έριξε τον Σταυρό από το σκάφος των Ναυπηγείων, στο οποίο είχαν ανέβει όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Έλενα Βάκα κ.ά.

Ο πιο γρήγορος από τους κολυμβητές, που έπεσαν για τον σταυρό ήταν ο 23χρονος φοιτητής Γιώργος Ζούνης, ο οποίος εκτός από ευλογία έλαβε και αναμνηστικό δώρο από τον Μητροπολίτη, όπως και οι υπόλοιποι κολυμβητές.

Επιστροφή