ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Έξι νεκροί και έξι σοβαρά τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα τον Δεκέμβριο

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Έξι νεκροί και έξι σοβαρά τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα τον Δεκέμβριο
6 Ιανουαρίου 2023, 08:25
A+ A-
Πενήντα ατυχήματα με τραυματισμό σημειώθηκαν συνολικά σε όλους τους νομούς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Δεκέμβριο 2022.

Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας,   Φθιώτιδας και Φωκίδας, σημειώθηκαν 50 τροχαία ατυχήματα. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

  • 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.
  • 4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό.
  • 41 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των πέντε Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 74 παθόντες. Ειδικότερα καταγράφηκαν 6 νεκροί, 6 σοβαρά τραυματίες και 62 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

H παραβίαση προτεραιότητας, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η υπερβολική ταχύτητα, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και η παραβίαση της σήμανσης.

Επιστροφή