Πουλήθηκε για 5,77 εκατομμύρια ευρώ και το δεύτερο εργοστάσιο της Shelman
Συνεχίζεται η διάσπαση της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας ξύλου Shelman, που εξαγοράστηκε το 2014 από τη θεσσαλική Alpha-Wood και τελικά πτώχευσε, βυθίζοντας σε προβλήματα και τη μητρική εταιρεία.
Μετά την εκποίηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της και έκτασης 400 στρεμμάτων στο Βασιλικό της Εύβοιας - που περιήλθαν σε εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη- σε πλειστηριασμό βγήκε και το δεύτερο εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή.
Hταν η τρίτη απόπειρα εκποίησης και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το μίνιμουμ τίμημα χαμήλωσε πολύ: Από τα 26 εκατoμμύρια ευρώ, που ήταν το αρχικά ζητούμενο στον πρώτο πλειστηριασμό, η εργοστασιακή μονάδα κατακυρώθηκε στα 5,77 εκατομμύρια ευρώ.
Στους όρους του πλειστηριασμού περιλαμβάνονταν η υποχρέωση επαναλειτουργίας της μονάδας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών και η πρόσληψη τουλάχιστον του 40% των πρώην εργαζομένων της μονάδας.
Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής, αν και ακούγεται ότι δραστηριοποιείται σε συναφές επιχειρηματικό αντικείμενο.
Επισημαίνεται ότι παλιότερα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον τουρκικό όμιλο Kastamonu, ο οποίος φερόταν διατεθειμένος να προσφέρει τίμημα. πολλαπλάσιο από τα 5,77 εκατ. στα οποία δόθηκε τελικά το εργοστάσιο.
Διαπραγματεύσεις είχαν γίνει και με την εταιρεία EPS Wood των επιχειρηματιών Δαπόλα-Σαχλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.