Η Τροχαία ...τσίμπησε 488 μεθυσμένους οδηγούς το τριήμερο των Χριστουγέννων - Οι λιγότεροι εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα

Η Τροχαία ...τσίμπησε 488 μεθυσμένους οδηγούς το τριήμερο των Χριστουγέννων - Οι λιγότεροι εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα
30 Δεκεμβρίου 2022, 13:42
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για τις παραβάσεις μέθης. 

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας που εφαρμόζει σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο των εορτών, ενέτεινε τους τροχονομικούς ελέγχους για τη βεβαίωση παραβάσεων μέθης, με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, από τους 44.754 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων (23 έως 26 Δεκεμβρίου 2022), συνολικά βεβαιώθηκαν 488 παραβάσεις μέθης.

Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια βεβαιώθηκαν:

  • 192 στην Αττική,
  •   82 στην Κρήτη,
  •   36 στην Πελοπόννησο,
  •   35 στην Κεντρική Μακεδονία,
  •   25 στη Θεσσαλία,
  •   24 στη Θεσσαλονίκη,
  •   21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  •   15 στη Δυτική Ελλάδα,
  •   15 στη Δυτική Μακεδονία,
  •   12 στα Ιόνια Νησιά,
  •   10 στην Ήπειρο,
  •     8 στο Βόρειο Αιγαίο,
  •     7 στο Νότιο Αιγαίο και
  •     6 στη Στερεά Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή και την επικείμενη εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη την επικράτεια.

Επιστροφή