Ατομικά μηλοπιτάκια
Υλικά:
• 2 φύλλα σφολιάτα
• 3 μήλα
• λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
• 3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 2 κ.γ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
• 1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα.
Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.
Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο (στον αέρα στους 170 βαθμούς).
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, κόβουμε κάθε φύλλο με το μαχαίρι κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο σφολιάτας.
Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού.
Αυτά θα είναι τα καπάκια της πίτας μας και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί.
Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω.
Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.
Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα κλείνουμε. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!