Καρμπονάρα φούρνου

Καρμπονάρα φούρνου
28 Νοεμβρίου 2022, 07:00
A+ A-
Έτοιμη σε 5 λεπτά!

Υλικά:

• 400 γραμ. ζυμαρικά (πένες ή φαρφάλες)

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια

• 4 αβγά

• 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ

• 250 γραμ. μανιτάρια

• 3 φρέσκα κρεμμύδια μικρά

• 150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος.

Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος που θα ψήσουμε την καρμπονάρα φούρνου.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.

Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό.

Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον.

Τα αδειάζουμε στο ταψί.

Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά την καρμπονάρα φούρνου.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.

Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό, προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή