ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο κρύο
• 3 μεγάλα αβγά
• 2 βανίλιες
• 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ.σ. κακάο
• 5 κ.σ. βραστό νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε, αλλά ανακατεύουμε πολύ το μείγμα.
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο νερό το κακάο.
Προσθέτουμε 1/4 από το μείγμα και ανακατεύουμε.
Εναλλάξ ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα βανίλια και σοκολάτα.
Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα δύο μίγματα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά το κέικ σε προθερμαίνουμε φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καλή σας απόλαυση!