ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διπλή πεζοπορία στο μονοπάτι της Ηρώς για να τιμηθεί η μνήμη της
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος της Χαλκίδας, οι Εθελοντές του Μονοπατιού της Ηρώς και η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, διοργανώνουν και φέτος όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη πεζοπορία στο Μονοπάτι της Ηρώς, στα Πολιτικά Ευβοίας.
Στην 7η ανάβαση για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί η πορεία της μικρής διαδρομής με μήκους 3,5 χιλιόμετρα και η μεγάλη διαδρομή πλέον, που φτιάχτηκε με πολύ κόπο κυρίως από τα χέρια του πατέρα και της μητέρας της Ηρώς μήκους 12 χιλιομέτρων και με 800 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, στο θεατράκι, στην αρχή του μονοπατιού και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πεζοπορία.
Το μονοπάτι της Ηρώς κρύβει από πίσω του μια συγκλονιστική ιστορία, την ιστορία της Ηρώς. Η Ηρώ ήταν ένα νεαρό κορίτσι που είχε σαν όνειρό να ζωντανέψει το μονοπάτι αυτό που κάποτε χρησιμοποιούσε ο προπάππους της για να φέρνει ασβέστη από τα ασβεστοκάμινα που βρισκόταν ψηλά στο δάσος.
Η Ηρώ ήταν ορειβάτισσα και είχε γυρίσει σχεδόν όλα τα βουνά της Ελλάδας. Άρχισε να ψάχνει το παλιό μονοπάτι, έκανε σχέδια για την ανάδειξή του και οργάνωσε μια ομάδα για τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση του.
Μαζί με την ομάδα των εθελοντών δούλεψαν σκληρά για να «ξαναζωντανέψουν» το μονοπάτι μέχρι που τη «χτύπησε» η κακιά ασθένεια.
Το μονοπάτι ολοκληρώθηκε, αλλά λίγες μέρες πριν την πρώτη οργανωμένη ανάβαση, η Ηρώ που έδωσε μάχη με την ασθένειά της ηττήθηκε πριν κλείσει τα 30 της χρόνια.
Οι γονείς της Γιώργος και Χρυσή Μαραγκού, με την βοήθεια και άλλων εθελοντών, ολοκλήρωσαν το όραμα της Ηρώς, καθαρίζοντας και βελτιώνοντας το μονοπάτι, στο οποίο έχουν περπατήσει χιλιάδες άνθρωποι μέχρι τώρα, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.




















