Κοτόπουλο φρικασέ με αβγολέμονο
Υλικά:
• 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε μερίδες
• 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
• 1 κιλό αντίδια
• 2 κ.σ. άνιθος
• 2 αβγά
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2-3 λεπτά.
Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 50 λεπτά, έως ότου μαλακώσει καλά.
Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό.
Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά (να μην λιώσουν τα λαχανικά).
Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με άνιθο και σβήνουμε τη φωτιά.
Για το αβγολέμονο
Χτυπάμε τα αβγά και το λεμόνι.
Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και τα αραιώνουμε.
Περιχύνουμε το φρικασέ με το αβγολέμονο.
Καλή σας απόλαυση!