Χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα
Υλικά:
• 500 γραμ. χυλοπίτες
• 4 μελιτζάνες τσακώνικες
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 6 ώριμες ντομάτες
• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. σκόρδο
• φύλλα φρέσκου βασιλικού
• φύλλα φρέσκου δυόσμου
• τρίμματα φέτας
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι και τις μελιτζάνες.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!